Hoewel wij graag ieder van jullie persoonlijk te woord staan, willen we een toestroom aan mails vermijden. Hieronder vinden jullie daarom de meest gestelde vragen met hun desbetreffende antwoorden.  Staat jouw vraag hier echter niet tussen, aarzel niet om ons te contacteren.

#WANNEER START HET NIEUWE SCHOOLJAAR?

Het schooljaar bij FABRIC MAGIC start meestal op de derde week van september en eindigt op de voorlaatste week van mei.

#GEEFT EEN LIDMAATSCHAP BIJ FABRIC MAGIC MIJ GARANTIES OP PROFESSIONELE OPDRACHTEN?

Neen, een opleiding vang je aan met de ambitie beter te worden in jouw discipline. Deelnemen aan onze opdrachten mogen daartoe geen motivatie zijn en zijn zodoende ook niet gegarandeerd.

#GAAN DE LESSEN DOOR IN DE SCHOOLVAKANTIES EN OP FEESTDAGEN?

Neen, tijdens schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen lessen. Net als schoolgaande leerlingen verdienen ook onze leden hun welverdiende portie vakantie.

#HOEVEEL KOST EEN OPLEIDING?

Alle info aangaande de prijzen van onze opleiding vind je via onze website-menu terug bij #DANCE en #MUSICAL.

#KAN IK HET LESGELD OOK IN DELEN BETALEN?

Neen, een opleiding bij FABRIC MAGIC kan je enkel aanvangen na betaling van het volledige lesgeld, zijnde voor 1/07. Enkel wanneer meerdere leden uit hetzelfde gezin één of meerdere opleidingen volgen bij FABRIC MAGIC, kan er eventueel een afbetalingsplan besproken worden. Gelieve dit wel steeds op voorhand aan te vragen via info@fabricmagic.be

#KRIJG IK KORTING BIJ HET VOLGEN VAN MEERDERE OPLEIDINGEN?

Wanneer eenzelfde persoon meerdere opleidingen volgt bij FABRIC MAGIC voorzien wij een korting van 5% op het totaalbedrag.

#MAG JE EIGEN DRINKEN EN ETEN MEENEMEN?

Voor alle ouders, gezinsleden, chauffeur,… en #MAGICMAKERS voorzien wij snacks en frisdranken aan democratische prijzen in de honestybar.  Uitsluitend voor leerlingen staan er waterfonteinen waarmee je je eigen drinkfles kan vullen.

#WAT ALS IK TE VEEL SCHOOLWERK HEB?

Een professionele opleiding vraagt om een professionele werkethiek. Net als in het werkveld verwachten wij van onze leerlingen de capaciteit om hun schoolwerk mooi rond hun lessen bij FABRIC MAGIC in te plannen.

#BEN IK VERPLICHT OM NAAR ALLE LESSEN TE KOMEN?

Een lidmaatschap bij FABRIC MAGIC verbindt je tot verplichte aanwezigheid op al onze lessen. Team-gevoel en vooruitgang zijn key in een opleiding als de onze en kan je enkel behalen als je steeds aanwezig bent. Afwezigheid is enkel gewettigd als je bij de volgende les het ziektebriefje kan tonen aan de docent of bij een dwingende reden zoals een trouw, overlijden, examen,…

#BEN IK VERPLICHT EEN OUTFIT AAN TE SCHAFFEN VAN FABRIC MAGIC?

Ja, al onze leerlingen dienen verplicht een uniform te dragen. Al onze kledingstukken kunnen voor aanvang van het nieuwe schooljaar gepast en besteld worden. Geen outfit is geen les.

#WANNEER MOET IK MIJN LESGELD OVERMAKEN?

Lesgeld overmaken doe je per jaar voor 1 juli van dat jaar.

#VANAF WELKE LEEFTIJD KAN IK DEELNEMEN AAN DE OPLEIDINGEN?

Deelnemen kan je vanaf 9 jaar.

#TOT WELKE LEEFTIJD KAN IK DEELNEMEN AAN DE OPLEIDINGEN?

Selecteren doen wij op basis van talent. Niet op basis van leeftijd. Houd er wel steeds rekening mee dat de gemiddelde leeftijd van onze leden tussen de 9 en 35 jaar zit.

#MOET IK EEN EXTRA SPORTVERZEKERING AFSLUITEN?

Neen, elke #MAGICMAKER is na betaling van het lesgeld automatisch verzekerd bij Danssport Vlaanderen vanaf 1 september tem 31 augustus. Bij een kwetsure of ongeval kan je hieronder het juiste document  downloaden.  Vul zeker de GEEL gearceerde velden in en mail dit document door naar magicmakers@fabricmagic.be. Wij bezorgen het getekende exemplaar terug, waarna jij het moet bezorgen aan info@danssportvlaanderen.be.

#WORDEN OPDRACHTEN VERGOED?

Dit hangt af van opdracht tot opdracht. In vele gevallen beschouwen wij je deelname aan een opdracht als een leerrijke ervaring. Afspraken omtrent de opdracht worden voor aanvang gemaakt.

#MIJN ZIEKENKAS BETAALT EEN DEEL VAN DE OPLEIDING TERUG. HOE KAN IK DIT AANVRAGEN?

Via ledenbeheer kan je het juiste document aanvragen, invullen en doorsturen.

#MAG IK AUDITEREN VOOR EXTERNE PRODUCTIES EN/OF OPLEIDINGEN?

Indien die productie en opleiding in kwestie je engagement bij FABRIC MAGIC en haar opdrachten niet in het gedrang brengt, mag je zeker ervaring opdoen bij onze collega’s. Vooraf dien je wel toestemming te vragen via magicmakers@fabricmagic.be.