Hoewel wij graag ieder van jullie persoonlijk te woord staan, willen we een toestroom aan mails vermijden.  Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder opgelijst en beantwoord.  Staat jouw vraag hier echter niet tussen, aarzel niet om ons te contacteren.

 • COVID19?

Indien er lessen niet kunnen doorgaan tijdens het eerste semester omwille van COVID-19 gaan we het lesgeld van deze COVID-19 geannuleerde lessen in vermindering brengen op het nog te betalen lesgeld van het 2de semester. Indien het lesgeld van het 2de semester ook al overgemaakt is storten we het lesgeld van de geannuleerde COVID-19 lessen op het einde van het schooljaar terug op je bankrekening.

 • Wanneer start het nieuwe schooljaar? 

Het schooljaar bij Fabric Magic start op maandag 14 september 2020 en eindigt op zaterdag 22 mei 2021.

 • Geeft een lidmaatschap bij Fabric Magic mij garanties op professionele opdrachten? 

Neen, een opleiding vang je aan met de ambitie beter te worden in jouw discipline. Deelnemen aan onze opdrachten mogen daartoe geen motivatie zijn en zijn zodoende ook niet gegarandeerd.

 • Gaan de lessen door in de schoolvakanties en op feestdagen? 

Neen, tijdens schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen lessen. Net als schoolgaande leerlingen verdienen ook onze leden hun welverdiende portie vakantie. LET OP: ook van maandag 10 mei tem zondag 16 mei 2021 zijn wij een ganse week gesloten wegens het Hemelvaart weekend.

 • Hoeveel kost een opleiding? 

Alle info aangaande de prijzen van onze opleiding vind je bij de desbetreffende teams.

 • Krijg ik korting als ik mijn lesgeld per semester betaal ipv per maand? 

Ja, je krijgt korting indien je het lesgeld per semester overmaakt en dit steeds voor de eerste les van elk semester. De korting vind je onderaan terug bij de verschillende opleidingen.  Vergeet bij de betaling van het 1ste semester het voorschot niet in vermindering te brengen!

 • Mag je eigen drinken en eten meenemen? 

Voor alle ouders en #MagicMakers voorzien wij snacks en frisdranken aan democratische prijzen in de honestybar. Voor leden (geen ouders) die het graag gezond houden staan er vanaf dit schooljaar waterfonteinen waarmee je je eigen drinkenfles kan vullen.

 • Wat als ik te veel schoolwerk heb? 

Een professionele opleiding vraagt om een professionele werkethiek. Net als in het werkveld verwachten wij van onze leden de capaciteit om hun schoolwerk mooi rond hun lessen bij Fabric Magic in te plannen.

 • Ben ik verplicht om naar alle lessen te komen? 

Een lidmaatschap bij Fabric Magic verbind je tot verplichte aanwezigheid op al onze lessen. Team-gevoel en vooruitgang zijn key in een opleiding als de onze en kan je enkel behalen als je steeds aanwezig bent. Afwezigheid is enkel gewettigd als je bij de volgende les het ziektebriefje kan tonen aan de docent of bij een dwingende reden zoals een trouw, overlijden, examen,…

 • Ben ik verplicht een outfit aan te schaffen van Fabric Magic? 

Al onze leden dienen verplicht een uniform te dragen. Al onze kledingstukken kunnen voor aanvang van het nieuwe schooljaar gepast en besteld worden. Geen outfit is geen les.

 • Wanneer moet ik mijn lesgeld overmaken? 

Lesgeld overmaken doe je per jaar, per semester of voor de eerste les van elke maand.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik deelnemen aan de opleidingen? 

Lid worden kan je vanaf 9 jaar.

 • Tot welke leeftijd kan ik deelnemen aan de opleidingen 

Selecteren doen wij op basis van talent. Niet op basis van leeftijd. Houd er wel steeds rekening mee dat de gemiddelde leeftijd van onze leden tussen de 9 en 35 jaar zit.

 • Moet ik een extra sportverzekering afsluiten?  

Neen, elke #MagicMaker is na betaling van het lesgeld automatisch verzekerd bij Danssport Vlaanderen van 1 september tem 31 augustus. Bij een kwetsure of ongeval kun je het het juiste document bij de docent verkrijgen.

 • Worden repetities voor/of opdrachten vergoed? 

Dit hangt af van opdracht tot opdracht. In vele gevallen beschouwen wij je deelname aan een opdracht als een leerrijke ervaring. Indien opdrachten of de repetities daarvan wel vergoed worden krijg je daar op voorhand bericht van.

 • Mijn ziekenkas betaald een deel van de opleiding terug. Hoe kan ik dit aanvragen? 

Vraag het juiste document op bij je ziekenkas en bezorg het ons via POST of MAIL. Dan vullen wij dit in en bezorgen we het je getekend en ingevuld terug.

 • Mag ik auditeren voor externe producties en/of opleidingen ?

Indien die productie en opleiding in kwestie je engagement bij Fabric Magic en haar opdrachten niet in het gedrang brengt, mag je zeker ervaring opdoen bij onze collega’s. We vragen wel dat je dit even aanvraagt per mail, zodat we met ons team kunnen bekijken of we jou voor deze producties en/of opleidingen toestemming kunnen geven.

Fabric Magic is aangesloten bij Danssport Vlaanderen. Danssport Vlaanderen